ДГ Райна Княгиня

"ВСЯКО ДЕТЕ ИМА ПРАВО НА ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО И НИЕ ЩЕ СЪЗДАДЕМ УСЛОВИЯ ЗА ТОВА!“ Това е нашата мисия! За нас е важно да превърнем нашата детска градина в любимо място за децата, осигуряваща емоционален комфорт за тях, оптимално развитие на личностния потенциал и целенасочена подготовка за училище с екип от отговорни специалисти.

DSCN0238

       Деца, родители, приятели, гости от Община Бургас, Регионален исторически музей Бургас, ученици и учители от СОУ "К. Преславски" отпразнуваха празника по родолюбие "АЗ съм българче" в ДГ "Райна Княгиня". Детското заведение организира Викторина, посветена на 144 - та годишнина от гибелта на Васил Левски с участие на децата от ПГ “Бонбони”. Участниците отговаряха на въпроси за подвизите и храброто дело на Апостола, участваха в занимателни игри и разказаха за символите и паметниците на Бургас.


Любознателните малчугани се представиха блестящо и демонстрираха отлични познания за живота на Дякона Левски. Те сръчно подредиха пъзела, изобразяващ известната картина на проф. Никола Кожухаров „Залавянето на Васил Левски при Къкринското Ханче" и разпознаха емблиматични забележителности на родния си град.
Децата получиха грамоти и награди, връчени им от директора на ДГ „Райна Княгиня" - госпожа Таня Маслева и специалния гост на събитието - госпожа Жанет Кацахян от дирекция „Образование и демографски въпроси" при Община Бургас.

Повече снимки може да разгледате ТУК